Prefab Bucuresti a raportat pierderi de 107 mil. lei dupa trecerea la standardele internationale de contabilitate

 

prefabAcţionarii producătorului de prefabricate din beton Prefab Bucureşti (PREH) au decis gajarea a până la 60% din activele companiei, în scopul contractării de credite. Voturile controlate de omul de afaceri Petre Mihai Miluţ, de peste 82% din total, au contribuit decisiv în aprobarea deciziei.

Cu aproape 40,3 de milioane de voturi „pentru”, adunarea generală extraordinară (AGAE) a acţionarilor producătorului de de BCA şi prefabricate Prefab Bucureşti (PREH) a decis contractarea de credite noi şi prelungirea celor deja existente până la nivelul de 25 de milioane de euro, potrivit unui raport trimis de companie la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Creditele sunt menite „susţinerii programului de producţie şi investiţii pe anul 2013″ şi va fi garantat prin gajarea „unuia sau a mai multe active ale societăţii”, până la 60% din valoarea totală a acestora.

Acţionarul majoritar al companiei, Romamerica International, deţinut de omul de afaceri Marian-Petre Miluţ, are peste 82% din acţiunile PREH. SIF Muntenia (SIF4) a votat împotriva deciziei AGAE, cu toate cele aproape 6,3 milioane de voturi ale sale.

Veniturile Prefab au scăzut cu 3% anul trecut, până la 82 milioane de lei. În ultimul trimestru al anului trecut profitul a fost de 1,5 milioane de lei şi pe întreg anul 2012 de 2,37 milioane de lei. Compania trebuie, însă, să acopere pierderi contabile de peste 107 milioane de lei ca urmare a trecerii la standardele internaţionale de contabilitate (IFRS).

Adrian N. Ionescu, Economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie