Consiliul Concurentei a avizat preluarea Bank of Cyprus Romania de catre Marfin Bank Romania

 

marfin-bankConsiliul Concurenţei a emis o decizie de derogare de la prevederile Legii Concurenţei prin care Marfin Bank România S.A. poate prelua controlul asupra Bank of Cyprus Public Company Limited Nicosia Sucursala România (BoC), înainte de obţinerea autorizării din partea autorităţii de concurenţă.

“Am luat această decizie având în vedere situaţia actuală a sucursalei din România a Bank of Cyprus, a cărei activitatea a fost suspendată în contextul reorganizării băncii mamă. Prelungirea perioadei de suspendare ar avea efecte nefavorabile asupra clienţilor”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurentei.

Conform Legii Concurenţei, o concentrare economică nu poate fi pusă în aplicare înainte de notificare şi înainte să fie declarată compatibilă cu un mediu concurenţial normal, printr-o decizie adoptată de Consiliul Concurenţei.

În cazuri excepţionale, Consiliul Concurenţei poate emite, la cerere, o decizie de derogare de la această interdicţie dacă solicitarea este motivată. Decizia Consiliului Concurenţei ţine cont de efectele asupra companiilor implicate şi asupra concurenţei.

Cristina Somanescu, Economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie