Depozitele clientilor romani ai Bank of Cyprus vor trece sub protectia legii bancare din Romania

 

bank-of-cyprusSucursala Bank of Cyprus va rămâne închisă până joi pentru „proceduri tehnice“, iar depozitele vor trece sub protecţia legii bancare româneşti şi vor fi garantate de Fon­dul de Garantare din România, a declarat Adrian Vasiles­cu, consilier al guvernatorului BNR Mugur Isărescu.

„Problema a fost rezolvată. Toate depozitele de la sucur­sala Bank of Cyprus din România sunt în siguranţă. Toa­te depozitele vor intra sub protecţia legii româneşti. S-a perfectat «soluţia». Termenul de suspendare a activităţii subsidiarei a fost prelungit cu două zile pentru proceduri teh­ni­ce“, a spus Vasilescu pentru ZF. El nu a oferit detalii pri­vind modalitatea de transfer al depozitelor sub jurisdicţie româ­nească.

Depozitele din conturile Bank of Cyprus, care au coborât sub 100 mil. euro, vor fi garantate în limita a 100.000 de euro pe deponent de către Fondul de Garantare a Depo­zi­te­lor Bancare din România. Sucursala locală a Bank of Cy­prus urma să îşi reia ieri operaţiunile cu clientela, după trei săptămâni în care activitatea a fost întreruptă. Însă, termenul de suspendare a fost prelungit cu două zile, până joi.

Claudia Medrega, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie