Rusia refuza sa importe carne din Romania din cauza nerespectarii cerintelor Uniunii Vamale

 

Carne-SUA-webAutorităţile sanitar veterinare din Rusia spun că producătorii români nu respectă în totalitate cerinţele Uniunii Vamale, motiv pentru care nu vor face importuri de carne din ţara noastră. Cel puţin 12 companii autohtone vroiau să intre pe piaţa rusă cu produsele lor.

Producătorii autohtoni din industria alimentară nu vor putea nici pe viitor să exporte în Federaţia Rusă, cu toate că, anul trecut, pentru prima dată în ultimii 16 ani, Rusia şi-a manifestat clar intenţia de a accepta importurile de produse alimentare din România. Mai mult, embargoul impus României asupra importurilor de păsări vii, ouă, carne de pasăre şi produse din carne de pasăre, a fost ridicat pe 13 iulie anul trecut. „Inspectorii veterinari din Federaţia Rusă au înaintat Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) un preliminar elaborat în urma auditării unităţilor româneşti de industrie alimentară care intenţionează să desfăşoare operaţiuni de export cu produse de origine animală în statele membre ale Uniunii Vamale.

Având în vedere faptul că unităţile de industrie alimentară româneşti nu au îndeplinit în totalitate cerinţele Uniunii Vamale, datorită diferenţelor existente între legislaţia României, ca stat membru al Uniunii Europene şi cea a Uniunii Vamale, niciuna dintre unităţile auditate nu a fost agreată pentru export în Uniunea Vamală. În vederea reluării exporturilor de produse alimentare din România în Uniunea Vamală, unităţile de industrie alimentară din România trebuie să îndeplinească în totalitate cerinţele legislaţiei de acolo şi să fie re-evaluate şi aprobate pentru export de către inspectorii veterinari din Uniunea Vamală”, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii ANSVSA.

Alina Stanciu, Economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie