Omul de afaceri libanez Said Baaklini anchetat de DIICOT pentru evaziune fiscala si spalare de bani

 

justitiaControversatul om de afaceri libanez Said Baaklini, în vizorul procurorilor DIICOT. Afaceristul şi alte şase persoane sunt suspectate că ar face parte dintr-un grup infracţional ce se ocupa cu evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul în acest caz se ridică la peste 22 de milioane de euro.

Said Baaklini este un controversat om de afaceri libanez. A obţinut cetăţenia română în aprilie 1998. La un moment dat, era supranumit „regele sardinelor” pentru că deţinea monopolul asupra importului de sardine din România. Mai mult, Baaklini a deţinut două firme care, la sfârşitul anului 1998, ar fi păgubit Banca Agricolă cu peste 2,5 milioane de dolari.

În anul 2008, Said Baaklini a fost implicat în „tunul” de la Institutul Naţional al Lemnului, atunci când libanezul a achitat voluntar datoria de 3,5 milioane de euro a INL la bugetul statului, fără a avea vreo înţelegere cu institutul. Ulterior, el a cerut executarea institutului, ale cărui terenuri valorau de 15 ori mai mult.

În anul 2011, Baaklini a încercat să obţină o returnare ilegală de TVA de aproape 60 de milioane de euro pentru exportul unor utilaje cumpărate de la UCM Reşiţa.

Realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie