Noul ministru al justitiei, Robert Cazanciuc, asteptat sa definitiveze numirile la Parchete

 

ministerul justitiei1Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a depus juramantul la Palatul Cotroceni in fata presedintelui Traian Basescu. La ceremonie au luat parte premierul Victor Ponta, membri ai cabinetului sau, dar si cei doi sefi ai camerelor Parlamentului, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea.

Iar luni seara, Robert Cazanciuc a preluat postul de la seful Guvernului, care a asigurat pana acum interimatul la Justitie. Noul ministru nu va avea un inceput de mandat usor. Va trebui sa propuna rapid sefii Parchetelor, o dorinta exprimata si de Traian Basescu zilele trecute.

Intrebat cum i se pare propunerea legata de Cazanciuc, presedintele a raspuns: „O consider acceptabila, chiar daca eu am mai avut niste reactii la adresa domnului Cazancioc (Robert Cazanciuc, n.r.) cand se punea problema sa fie procuror general cu un procuror care avea nu stiu ce probleme care pana la urma s-au confirmat. A fost o reactie pentru care domnul Cazancioc nu a avut nicio vina. Vina a fost eventual a mea, pentru ca nu am fost bine informat si l-am pus la pachet”, a spus Basescu.

Intrebat ce se asteapta de la viitorul ministru, presedintele a raspuns: „Ma astept de la el sa definitivam numirile la toate nivelurile la Parcehte, sa o facem repede”.

Robert Cazanciuc a fost procuror din 1996 si secretar general la Ministerul Afacerilor Externe din 2009. El are, potrivit ultimei sale declaratii de avere, un apartament in Bucuresti, o casa la Chitila si doua masini, dar si un credit la banca in valoare de 108.000 de euro.

Presedintele Basescu declara, in vara anului 2012, ca atata timp cat la Cotroceni va fi un presedinte care va tine la justitie si o va proteja de numiri de tip „Cazancioc”, cine va incerca in Romania sa se mai amestece in justitie isi va rupe dintii in ea.

Stirile ProTV

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie