Intrarea pe piata telecom a Digi Mobil ar putea duce la scaderea tarifelor

 

digi-mobilOperatorii de telefonie mobile au început încă de anul acesta să ofere abonamente de voce cu minute naţionale nelimitate, dar anul 2014, când vor intra în vigoare noile liceţe mobile, ar putea aduce schimbări majore pentru utilizatorii români.

Tariful de interconectare se ridică în acest moment la 3,07 eurocenţi pentru apelurile mobile, iar până în 2014 va scădea considerabil, iar operarea RCS&RDS în bandă de 900 Mhz va duce la scăderea masivă a tarifelor comerciale practicate pe piaţă.

“Schimbarea pe care o va aduce 2014 va fi că al patrulea operator, Digi Mobil,  va primi dreptul de a opera în frecvenţa de 900 Mhz, ceea ce a constituit în mod evident un dezavantaj pe care l-a avut până în prezent – să se bată de la egal la egal cu marii operatori. Anul 2014 va mai aduce o noutate – reducerea tarifelor maxime de terminare a apelurilor în reţele operatorilor de telefonie mobilă, la un nivel care se vor situa, probabil,  la nivelul de 1 eurocent, de 10 ori mai puţin decât acum 5 ani, de exemplu”, a declarat pentru  ECONOMICA.NET Valentin Mircea, vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei.

Potrivit acestuia, scăderea tarifelor de interconectare va duce la reducerea „barierei tarifare” între reţele de telefonie mobilă .

Laurentiu Matache, Economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie