Mihai Alisie, romanul care a fondat revista Bitcoin Magazine

 

bitcoinMihai Alisie a absolvit cursurile Universităţii Lucian Blaga din Sibiu cu specializarea Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică. Între 2009 şi 2011 a fost jucător profesionist de poker online şi a ajuns antrenor pentru Team Moshman, o comunitate online care îndrumă jucătorii de poker. În cadrul acestei organizaţii a avansat în scurt timp la statutul de antrenor şef.

Spiritul său antreprenorial a fost trezit în 2011 când a ajuns să cunoască modul în care funcţionează Bitcoin. De atunci a iniţiat o serie de proiecte online şi a ajuns în atenţia fondatorilor Digital Commerce Advancement Organization, un ONG care pune accent pe tehnologiile financiare, Mihai fiind unul dintre primii săi membrii. A ajuns anul trecut directorul de marketing al acestei organizaţii şi în paralel a lucrat la o serie de proiecte dedicate Bitcoin. A fondat compania Bittalk Media care editează revista Bitcoin Magazine.

„Bitcoin este ceea ce banii ar trebui să fie cu adevărat. Bitcoin este pentru bănci ceea ce e-mailul a fost pentru oficiile poştale. În loc să merg la o bancă, să respect programul şi să plătesc comisioanele lor, pot trimite bani în Etiopia, Egipt sau China din sufragerie fără ca cineva să ştie cine e în spatele expeditorului şi al destinatarului. Bitcoin reprezintă cu siguranţă mai mult decât o schemă de îmbogăţire peste noapte şi cred că este următoarea tehnologie care va revoluţiona societatea noastră după apariţia Internetului. Este la fel de mare precum Internetul sau poate chiar mai mare“, spune Mihai Alisie.

Controversa drogurilor

Moneda virtuală a fost criticată în presa britanică pentru că facilitează vânzarea de droguri prin intermediul unor site-uri precum Silk Road. Tocmai anonimitatea celor care fac tranzacţii pe asemenea site-uri a împiedicat autorităţile să închidă această platformă de comerţ online. Silk Road a funcţionat în secret de la apariţia sa în februarie 2011, dar cercetări recente arată că în ultimele şase luni ale anului trecut vânzările acestui site s-au dublat, ajungând la 1,7 mil. dolari pe lună.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie