In Suedia doar 20 la suta dintre tranzactii se fac cu numerar

 

banca-suediaCine are nevoie de bani cash in Suedia nu isi va rezolva problema mergand la o banca suedeza. Cele mai multe dintre marile banci ale tarii, SEB AB, Swedbank AB sau Nordea Bank au incetat sa mai furnizeze servicii care sa presupuna operarea cu lichiditati in 65-75% dintre filialele locale. Bancile transmit ca procedeaza astfel, pentru ca suedezii se bazeaza oricum pe cartile de credit, internet si telefoanele mobile, ca sa isi faca platile.

Bancnotele nationale, pe care vom vedea in curand si imaginea actritei Greta Garbo, sunt folosite in numai 20% din tranzactiile din magazine, potrivit unor date ale Federatiei de schimb suedeze, preluate de Bloomberg.

“Am renuntat la operarea cu lichiditati, pentru ca pur si simplu vedem o schimbare in comportamentul consumatorilor. Numai cinci procente dintre clientii nostri mai fac tranzactii cu cash la ghiseu”, explica Anna Sundblad, purtatoarea de cuvant a Swedbank.

Cererea clientilor pentru servicii care presupun bani cash la Nordea, cea mai mare banca din Scandinavia, scade cu 20% in fiecare an, potrivit lui Erik Durhan, purtatorul de cuvant al bancii. Si presedintele Nordea, Bjoern Wahlroos, este de parere ca sfarsitul banilor in forma fizica este un pas natural in procesul de evolutie, care a dus deja la disparitia carneturilor de cecuri.

InCont

 

 

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie