Ministrul muncii sustine ca inca nu s-a discutat despre taxa de solidaritate pentru salariile mai mari de 1000 euro

 

Portofel cu carduri si baniÎn Guvern nu s-a discutat despre impozitarea salariilor de peste 1.000 de euro ale bugetarilor sau a pensiilor care depăşesc acest plafon, a declarat, joi seară, la un post privat de televiziune, Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

‘Nu am auzit niciodată o astfel de declaraţie (despre impozitarea pensiilor mai mari de 1.000 de euro – n.r) şi de altfel vreau să vă spun că în Guvern nu s-a discutat niciodată nici de impozitarea cu 10% a salariilor şi nici a pensiilor. A fost probabil în cadrul USL-ului. Povestea cu pensiile nu am auzit-o niciodată’, a declarat Mariana Câmpeanu.

Potrivit ministrului Muncii, impozitarea salariilor se va face după actualul sistem de impozitare.

‘În România, în acest moment, noi ştim că există o cotă unică de impozitare. Până în acest moment cota de impozitare este de 16%. În acelaşi timp, sumele care s-ar strânge din aceste impozitări sunt mici şi nu ar acoperi această creştere. Sunt 40.000 de persoane cred, care au salarii peste 1.000 de euro în economie. Bugetari nu ştiu câţi sunt’, a spus Mariana Câmpeanu.

Totodată, ministrul a declarat că nu crede că este bine să fie penalizată o persoană care s-a pregătit şi munceşte, ci trebuie încurajată munca.

Economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie