Valoarea actiunilor Banca Transilvania a scazut intr-o singura zi cu 6.8 procente

 

banca-transilvaniaVânzările agresive ale unui investitor mai mare au dus acţiunile Băncii Transilvania în jos cu 6,8% pe finalul şedinţei de ieri, în timp ce acţiunile BRD rămân sub presiune şi au mai pierdut ieri 2%. În schimb, titlurile grupului austriac Erste, acţionarul majoritar al BCR – cea mai mare bancă locală -, au câştigat ieri 5,9%, datorită evoluţiei bune de la Viena.

Monitoarele brokerilor au început să pâlpâie ieri în ultima jumătate de oră a şedinţei de tranzacţionare de la bursă, când acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au scăzut dintr-o dată cu peste 7%, de la 1,4 lei la 1,31 lei. În doar câteva minute, din capitalizarea băncii s-au evaporat peste 40 de milioane de euro şi toată lumea a început să caute ştirea care a provocat această mişcare.

Ieri, după închiderea pieţei, nu a apărut nicio raportare oficială a Băncii Transilvania şi nici ştiri care să justifice o astfel de evoluţie. Brokerii susţin că scăderea ar fi fost determinată de un investitor care a încercat să vândă un pachet mai mare de acţiuni în piaţă, pe fondul unui interes redus la cumpărare.

„E un vânzător mare care a început să dea mai agresiv în piaţă. Şi-a găsit contraparte la un discount de 7%, unde au început să apară mai mulţi cumpă­rători“, a povestit un broker.

Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie