Coreea de Nord a recomandat evacuarea Ambasadei Romaniei din Phenian

 

coreea-nordMinisterul român de Externe confirmă că a primit recomandarea din partea guvernului RPD Coreene de a avea în vedere evacuarea personalului Ambasadei de la Phenian şi precizează că în prezent sunt analizate opţiunile, inclusiv prin contacte cu partenerii din UE şi NATO.

„Ministerul Afacerilor Externe al RPD Coreene a convocat, la 5 aprilie 2013, reprezentanţii misiunilor diplomatice acreditate la Phenian. Cu această ocazie, le-a fost comunicată recomandarea de a avea în vedere posibilitatea evacuării personalului ambasadelor, pe fondul creşterii tensiunilor din zonă. MAE al României analizează opţiunile valabile în astfel de situaţii, în vederea asigurării deplinei securităţi a cetăţenilor români de la Ambasada României la Phenian, pe baza procedurilor şi reglementărilor în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă al MAE român remis vineri.

De asemenea, MAE menţionează că „se află în permanent contact cu partenerii din UE şi NATO, pentru a stabili, în comun, conduita generală în perioada următoare”.

Filip Stan, RTV

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie