Florin Iordache: Sustin medierea in Parlament

 

Florin Iordache, deputat, presedinte al Comisiei pentru munca si protectie sociala, a declarat pentru MediereNet:

Florin Iordache, deputat

Florin Iordache, deputat

„Sustin si acum medierea in Parlament, la fel cum am sustinut si initiativa de modificare a legii medierii a deputatului Alina Gorghiu, eu fiind unul dintre cosemnatarii proiectului legii 115/2012.
De asemenea, m-am implicat in discutiile din Parlament pentru elaborarea Noului Cod de Procedura Civila, astfel incat medierea sa fie cat mai bine aspectata.
Consider ca medierea, ca modalitate alternativa de solutionare a disputelor, este favorabila atat cetatenilor cat si justitiei. Spun asta gandindu-ma la faptul ca, odata cu informarea prealabila obligatorie, cresc sansele ca justitiabilii sa aleaga calea medierii. Practic instantele vor fi degrevate de cauzele care se solutioneaza prin mediere, oferind posibilitatea cresterea calitatii actului de justitie, prin coerenta lui.”
Deputatul Florin Iordache este invitat al Conferintei „Legea 115/2012- Obligativitatea sedintei de mediere pe intelesul tuturor” care se va desfasura la Institutul Bancar Roman, sambata 6 aprilie 2012, incepand cu ora 9,30.

Anca Lucia Stancu

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

2 comentarii

  1. Magda Popescu spune:

    Este de laudat , si sustinut initiativa Florin Iordache, deputat, presedinte al Comisiei pentru munca si protectie sociala, in schimb, TREBUIE GASITA SOLUTIA DE A NU MAI EXISTA IN TERITORIU-JUDECATORII urmatoarele aspecte negative:
    – mediatorii sa nu mai fie tratati intr-un mod ciudat de catre avocati:
    – judecatorii si avocatii sa faca publicitate intr-un mod CORECT catre mediatori ( nu relatii, cunostinte,etc.);
    – reprezentantii bancilor sa agreeze medierea si din exterior , nu numai a asociatiilor bancare;
    – executorii bancari ce detin contracte cu bancile sa fie cooperanti si nu necooperanti cu mediatorii externi si nu interesati de colaborare doar cu mediatorii agreati de banci din interiorul bancilor.

  2. As mai adauga urmatoarele:
    1-judecatorii din teritoriu sa nu fie impotriva medierii,considerandu-ne profesionisti asa cum sunt considerate si celelalte profesii liberale,pentru ca cei mai multi in momentul in care ajunge un acord de mediere pentru incuvintare,acestia intreaba justitiabilii de ce nu au mers la notar;
    2.-avocatilor sa li se interzica denigragea profesiei de mediator si a mediatorului ca profesionist;
    3.-modificarile aduse legii 192/2006,sa fie clare,sa se respecte spiritul si litera legii speciale, cum este legea medierii.
    4.-cuprins in modificarea legii 192/2006 obligativitatea organelor de cercetare penala de a informa justitiabilii despre posibilitatea apelarii la un mediator,asa cum recomanda apelarea la avocat.

Adaugă părerea ta


 

Distribuie