Ce inseamna sa fii mediator in Transilvania

 

Un aspect care imi place mult la profesia de mediator este ca nu sunt legata de competenta teritoriala. Pot sa-mi desfasor activitatea oriunde in tara, si in UE, plus tarile cu care Romania are conventie de recunoastere a formarii profesionale, fara sa am nevoie de aprobari sau autorizatii suplimentare. Mai simplu spus nu e necesar sa cer voie de la nimeni. Totul se negociaza intre parti si mine, mediatorul: orasul, locul, ziua si ora la care se desfasoara sedinta de mediere. Este o dovada de flexibilitate si respect reciproc.
Mediere5Cu toate acestea nu pot sa fac abstractie de faptul ca sunt ardeleanca si ca majoritatea cazurilor le-am mediat in Transilvania. Asa am constatat unitatea mediatorilor din Transilvania. Specialisti fiind in comunicare e placut de lucrat cu ei. O colaborare, o parere, o discutie pe o speta sunt deja practici frecvente intre noi. Ajutorul dat colegilor noi intrati in profesie fie prin intrare in comediere cu ei, fie prin mentoring, fie prin punerea la dispozitie a spatiului special amenajat pentru sedinta de mediere. In plus, in acest moment, ne dam acces unii altora la birouri, pentru situatia in care avem medieri in alta localitate decat cea in care avem propriul birou.
Obligativitatea informarii cu privire la mediere aduce potentiali clienti in birourile mediatorilor si le ofera justitiabililor ocazia de a afla, de la persoane abilitate sa desfasoare aceasta profesie, informatii precise si adaptate problemelor lor.
Cu cat faci mai multe informari, cu atat iti cresc sansele sa intri in cat mai multe medieri. Si cum mediatorul are dreptul la un onorariu pentru munca depusa, in functie de cat vrei si poti munci, atat castigi.
A fi mediator in Transilvania inseamna sa ai libertatea de a hotara cat muncesti si cat castigi.

Stefania Petre, mediator

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie