Millenium Bank a raportat in 2012 pierderi cu 30% mai mari decat in 2011

 

millenniumMillennium Bank, subsidiara locală a grupului portughez cu acelaşi nume, a raportat anul trecut pierderi de 23,8 milioane de euro, cu o treime peste nivelul din 2011, după creşterea puternică a provizioanelor în ultimul trimestru, potrivit datelor publicate de grupul portughez.

Banca raportase după primele nouă luni o pierdere în scădere, de 10 mil. euro, dar rezultatul negativ s-a adâncit în ultimul trimestru după un audit special cerut de BNR, care a forţat multe bănci să-şi ajusteze nivelul garanţiilor şi să constituie provizioane suplimentare pentru a acoperi eventualele pierderi din credite neperformante.

„Creşterea pierderilor se datorează nivelului ridicat de provizionare. Cos­tu­rile operaţionale au scăzut pentru al treilea an consecutiv datorită politicii stricte de control al cheltuielilor“, potrivit unei prezentări a grupului. Cheltu­ie­lile operaţionale au scăzut cu 12% anul trecut, până la 34 mil. euro. Conco­mitent, veniturile operaţionale au crescut cu echivalentul a un milion  de euro şi au ajuns la 31 mil. euro.

Veniturile mai mari vin în contextul în care Millennium Bank şi-a majorat cu 10% portofoliul de credite, până la 436 mil. euro. Spre comparaţie, la nivelul întregului sistem bancar creditarea a stagnat anul trecut la echivalentul a 51 mld. euro. Depozitele atrase de la clientelă au crescut în acelaşi timp cu peste 13%, la 311 mil. euro.

Ciprian Botea, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie