Crin Antonescu despre Mona Pivniceru: „n-a vrut sa intre in negocieri si combinatii politice si politicianiste cu Traian Bssescu sau cu altcineva”

 

crin antonescuÎntrebat de ce Mona Pivniceru nu a „inundat” Palatul Cotroceni cu propuneri pentru şefia parchetelor, după primele două refuzuri, Antonescu a răspuns că aceasta „n-a vrut să intre în negocieri şi combinaţii politice şi politicianiste cu Traian Băsescu sau cu altcineva”. „Cred că a fost singura greşeală şi anume că doamna Pivniceru, un om serios, un magistrat, un om al legii, al spiritului, al literei, a luat în serios ce s-a discutat la Comisia Europeană”, a declarat Antonescu, la Antena 3.

El a susţinut că la Comisia Europeană fostului ministru al Justiţiei „i s-a prescris şi i s-a impus un mecanism îndelungat, complicat şi care adăuga zdravăn la legea românească”. „Ce constatăm noi acum? Şi ne-a spus-o chiar premierul: dacă se fac nişte propuneri cu care este de acord şi Băsescu, vestita Comisie Europeană de la Bruxelles, nici doamna Reading, nici doamna Day, nici altă doamnă, nici alţi domni, nu mai ţin minte nimic (…) din toată procedura pe care n-au propus-o, ci au impus-o Monei Pivniceru. Cu alte cuvinte, dacă-i Kovesi, este bine fără nici o procedură. Asta ne arată nouă însă, de fapt, că suntem într-o fundătură şi mai mare, că din păcate instituţii pe care le-am respectat şi le respectăm, nu se respectă ele însele şi că România a ajuns în situaţia în care are un guvern, o majoritate, un prim-ministru care, deşi sunt mai puternici ca susţinere populară, ca susţinere democratică, decât majoritatea omologilor lor europeni, sunt trataţi, nu numai ca atitudine, dar în practică, de parcă n-ar avea legitimitate în propria lor ţară”, a spus Antonescu.

Realitatea.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie