Membri ai CA al Bursei de Valori Bucuresti cer demisia directorului Victor Cionga

 

O parte dintre membrii Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au cerut ieri demisia directorului general Victor Cionga, care se află la conducere din septembrie 2012. Şedinţa Consiliului de Administraţie a început după ora 17:00, iar până la închiderea ediţiei nu fusese luată nicio hotărâre.

Victor Cionga, Foto: banknews.ro

Victor Cionga, Foto: banknews.ro

Cererea privind demisia lui Cionga a venit din partea lui Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, şi vicepreşedinte al BVB, care a prezentat şi un raport privind cheltuielile realizate de actualul director general, potrivit unor surse din piaţă. Au fost invocate, printre altele, cheltuielile cu salariile consilierilor lui Cionga, onorariile plătite unor firme de consultanţă şi firme de avocatură.

Demersul lui Dan Paul, care este susţinut de o parte a membrilor CA, vine în contextul în care acţionarii sunt tot mai nemulţumiţi de lipsa de rezultate a actualei conduceri executive.

Victor Cionga a fost numit în funcţia de CEO după un proces de selecţie care a durat şase luni. El a fost recrutat de Radu Furnică, unul dintre cei mai vechi head-hunteri de pe piaţa locală, iar numirea sa a fost susţinută de grupul majoritar din Consiliul de Administraţie, în frunte cu preşedintele Lucian Anghel.

Cionga are un salariu de circa 8.000 de euro net pe lună, iar mandatul său este de a atrage companii noi care să se listeze pe bursă şi să crească tranzacţiile cu acţiuni.

Andrei Chirileasa, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie