Verizon Wireless, companie Vodafone, evaluata la 88 miliarde lire sterline

 

verizonGrupul britanic Vodafone ar putea lua 135 de miliarde de dolari pe participaţia de 45% pe care o deţine la Verizon Wireless, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA. Oportunitatea tranzacţiei este analizată de Vodafone, potrivit publicaţiei Sunday Times, citată de MarketWatch.

Verizon Wireless este o companie mixtă deţinută de Vodafone şi Verizon Communications. În cazul în care Vodafone ar vinde, valoarea tranzacţiei, printre cele mai mari din istorie, s-ar situa la 88 de miliarde de lire sterline (circa 135 de miliarde de dolari), aproape de capitalizarea de 90 de miliarde de lire a grupului.

Vodafone a avut recent o serie de discuţii cu Verizon referitor la vânzarea participaţiei în compania mixtă, mutare care ar marca ieşirea grupului de pe piaţa americană, potrivit Sunday Times.

Discuţiile au fost generale şi deschise, fiind analizate mai multe opţiuni, variind de la o fuziune a celor doi giganţi telecom la vânzarea unei părţi a pachetului de acţiuni deţinut de Vodafone.

Economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie