Jurnal de curs- ziua VI si VII- galerie foto

 

Temele zilelor de curs devin din ce in ce mai specializate.

Ziua VI
Procesul de mediere si informarea prealabila in relatia cu instanta ne-au tinut ocupati in cea mai mare parte a zilei. Pasii procesului de mediere si analiza proprie a activitatii mediatorului in post-mediere au fost subiecte noi iar insistenta participantilor la curs pe anumite aspecte ne- au ajutat sa intelegem pe ce anume au nevoie sa lucram mai mult. In acest moment le este la indemana sa vorbeasca despre cum se simt in postura de mediator sa primeasca si sa dea feedback.
In baza cunostintelor acumulate au schitat un draft de contract de premediere si unul de mediere.
Lucrand in grupuri, din analiza prezentata de fiecare grup am identificat elemente comune si diferite cu care am completat o forma finala a unui model de contract.
Avand informatiile necesare au identificat rapid ce este esential sa contina un astfel de act.

Anca Lucia Stancu, formator

Anca Lucia Stancu, formator

Ziua VII
De azi am intrat in sedinta de mediere. Le-am prezentat etapele unei sedinte de mediere si ne-am concentrat pe primul pas.
La partea de organizare a sedintei de mediere am constat, din nou, cat sunt de creativi. Iar cand am ajuns la declaratia de deschidere a sedintei, fiecare dintre ei s-a simtit confortabil sa fie el insusi si sa actioneze in consecinta. S-a lucrat in grupuri si apoi in plen, „mediatorii” au vorbit primii si apoi „partile”, pentru a avea o imagine completa a activitatii fiecarui grup.
Si cum urmeaza o saptamana de pauza inaintea celei de a doua sectiuni a cursului, au primit si tema de casa.
La finalul zilei au tinut sa puncteze avantajul perioadei de pauza, in care au posibilitatea sa fixeze si sa aprofundeze bagajul de cunostinte pe care noi li l-am furnizat.
Am avut multe de invatat de la ei. Le-am ascultat cu atentie parerile si argumentarile, asa incat pot spune ca am avut parte de un schimb reciproc de experienta.

 

 

 

Anca Lucia Stancu, formator

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie