UniCredit a primit rating BBB cu perspectiva negativa in Romania, Croatia si Rusia

 

fitch-ratingsAgenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a revizuit în scădere ratingurilor subsidiarelor UniCredit din România (UniCredit Ţiriac Bank S.A), Croaţia (Zagrebacka Banka d.d.) şi Rusia (ZAO UniCredit Bank) de la ‘BBB plus’ la ‘BBB’, cu perspectivă negativă.

De asemenea, Fitch a confirmat ratingurile Bank Pekao SA şi Pekao Bank Hipoteczny la ‘A minus’, cu perspectivă stabilă. Decizia agenţiei vine ca urmare a retrogradării băncii mamă UniCredit S.p.A. din Italia la ‘BBB plus’ cu perspectivă negativă.

„Ratingurile de suport şi ratingurile pentru datoriile pe termen lung şi scurt ale UniCredit Ţiriac Bank, Zagrebacka Banka şi ZAO UniCredit Bank se bazează pe potenţialul sprijin disponibil de la banca mamă UniCredit S.p.A. Confirmarea ratingurilor lor de suport la ‘2’ reflectă opinia Fitch că UniCredit S.p.A. va continua să sprijine aceste subsidiare, ţinând cont de importanţa strategică a Europei centrale şi de Est (CEE) şi a Rusiei pentru UniCredit S.p.A.”, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

Capital

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie