Protest al angajatilor Dacia Mioveni din cauza neplatii salariilor

 

dacia productieProtestul la care au participat miercuri „cateva sute de salariati” este ilegal, potrivit companiei Automobile Dacia, constructorul auto precizand ca acestia reprezinta sub 20% din numarul total de angajati si ca nu vor fi platiti pentru ca au lipsit de la postul de lucru.

„In data de 20 martie 2013, cateva sute de salariati ai Uzinei Vehicule au incetat lucrul si au declansat un protest ilegal. Acesta a continuat la schimbul doi, cu un numar similar de persoane. In acelasi timp, peste 80% din salariatii platformei au continuat activitatea in mod responsabil, pentru a respecta angajamentele fata de clienti. Salariatii care au parasit posturile de lucru nu vor fi platiti pentru timpul cat au absentat nemotivat din postul de lucru. Sindicatul Automobile Dacia (SAD) a fost notificat ca protestul este ilegal. In raspunsul scris catre conducerea Dacia, SAD s-a desolidarizat de participantii la greva spontana si confirma ca protestul este ilegal”, a comunicat compania.

Peste 5.000 de angajati ai uzinei Dacia din Mioveni, judetul Arges, au oprit activitatea, miercuri dimineata, nemultumiti printre altele ca nu a fost semnat contractul colectiv de munca si ca revendicarile salariale cerute de ei nu au fost incluse in document.

Protestatarii au spus ca li se cere sa produca o masina in 40 de secunde, dar ca nu sunt platiti corespunzator si solicita sa nu mai fie tratati ca „sclavii”.  Angajatii au scandat „Hotii, hotii”, „Greva”, „Nu plecam”, „Jos mafia” si „Unitate”, au batut in tobe si au suflat in vuvuzele, acuzand patronatul ca nu vrea sa-i primeasca la negocieri si ca a inasprit conditiile de munca, inmultind controalele la poarta, transmite Mediafax.

InCont.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie