Victor Ponta ar putea prelua, interimar, functia de ministru al justitiei

 

Ponta  blueVictor Ponta a declarat, miercuri seara, la România TV că este dispus să preia portofoliul Justiţiei în cazul în care Traian Băsescu va respinge propunerea pe care USL o va face în locul Monei Pivniceru. „Nu mi-am ascuns slăbiciunea pentru portofoliul Justiţiei şi am spus mereu că, dacă nu am reuşit să mă fac ministrul Justiţiei, a trebuit să mă fac prim-ministru”, a precizat premierul.

„Postul în această configurare politică e al PNL. Toate propunerile le fac eu, discutând însă cu domnul Antonescu. Din punctul meu de vedere fiind o poziţie specială în Guvern şi având această vulnerabilitate ca ţară, ce facem cu MCV, cred că un profil cât mai puţin politic e cât mai bine venit. Un profil public cunoscut, dar nu politic”, a precizat Ponta.

Potrivit prim-ministrului, desemnarea viitorului şef al Justiţiei se va face doar în urma consultării cu Crin Antonescu, Ponta adăugând că ar putea exista o rocadă între ministerele care revin PSD şi PNL.

„Sigur că ne-am gândit, dar nu e momentul.Teoretic se poate o rocadă între ministere, dar nu s-a discutat aşa ceva”, a precizat Ponta.

Întrebat dacă exclude preluarea prin interimat a portofoliului Justiţiei, premierul a afirmat că există această posibilitate.

RTV.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie