Astra Vagoane Calatori Arad va infiinta o companie feroviara mixta in Irak unde va moderniza caile ferate

 

astra-vagoaneAstra Vagoane Călători Arad şi guvernul irakian au semnat un memorandum de înţelegere pentru înfiinţarea unei companii feroviare mixte în Irak, ale cărei obiective vor fi producţia de trenuri pentru călători şi lucrări de construcţie şi modernizare a căii ferate, a declarat un oficial de la Bagdad.

O delegaţie irakiană formată din reprezentanţi de rang înalt din mai multe ministere a semnat semnat marţi memorandumul la Bagdad cu reprezentanţi ai producătorului de vagoane Astra, a declarat Salam al-Quraishi, consilier economic al guvernului, citat de publicaţia Al-Shorfa, potrivit Mediafax.

Compania mixtă va fi specializată în construcţia de trenuri pentru călători şi va avea sediul în al-Samawa, în sudul Irakului. „Compania va reabilita sectorul infrastructurii feroviare din Irak, în coordonare cu Ministerul Transporturilor, într-o primă etapă după înfiinţare. După patru ani, va începe construcţia unei reţele de cale ferată între Basra şi vestul Irakului, care urmează să traverseze diferite provincii”, a declarat el.

Adina Vlad, Adevarul

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie