Reorganizarea Ministerului Sanatatii va reduce pana la 4000 de posturi

 

sala-asteptare-spitalMinistrul Eugen Nicolăescu a declarat că prin procesul de reorganizare din Sănătate vor fi reduse trei-patru mii de posturi „din birocraţie”.

Ministrul Eugen Nicolăescu a declarat, sâmbătă, că prin procesul de reorganizare din Sănătate vor fi reduse trei-patru mii de posturi „din birocraţie”, însă, în urma unei evaluări pe competenţe, ocupanţii acestora vor fi redistribuiţi astfel încât numărul celor fără loc de muncă să fie cât mai mic, informează Mediafax.

Potrivit lui Nicolăescu, o parte a personalului ar urma să fie încadrat, astfel, în structurile nou înfiinţate din subordinea ministerului, la consiliile judeţene, în spitale sau în cabinete.

Ministrul a spus că nu poate fi precizat, în acest moment, numărul celor care vor rămâne fără loc de muncă, însă se va încerca, potrivit competenţelor fiecăruia, ca acesta să fie cât mai mic.

Cei disponibilizaţi vor beneficia, potrivit lui Nicolăescu, de toate drepturile legale, cum ar fi plăţile compensatorii.

Precizările lui Eugen Nicolăescu vin după ce MS a lansat un dezbatere publică, vineri, un proiect de HG de reorganizare a ministerului potrivit căruia directiile de sănătate publică judetene se reorganizează în opt autorităti regionale, având în subordine 34 de oficii judetene de sănătate publică, iar serviciile judetene de ambulantă, în opt servicii regionale, cu 33 de staţii regionale.

Economica

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie