Antonela Costache si Viorica Dinu, judecatoarea retinute de DNA pentru manipularea sistemului de repartizare a dosarelor

 

sala instantaDouă magistrate de la Tribunalul Bucuresti sunt acuzate că au dat verdicte pe euro. Retinute si perchezitionate corporal de către procurorii DNA, ele au manipulat sistemul de repartizare a dosarelor.

Controversatul om de afaceri Dinel Nuţu Staicu a fost eliberat de Tribunalul Bucureşti prin corupţie. Două judecătoare din această instanţă „au fost cumpărate” de fratele acestuia, Marian Staicu, potrivit procurorilor DNA, cu suma de 150.000 de euro. Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu au fost acuzate, ieri, de luare de mită şi trafic de influenţă.

Ancheta a dezvăluit că cele două magistrate au acceptat bani şi în cazurile unor interlopi din clanurile Duduianu şi Pian. Cele două se lăudau cu influenţa lor asupra colegelor din Secţia a II-a Penală sau de la Curtea de Apel Bucureşti. În combinaţie era băgat şi grefierul- arhivar Sorin Vasilescu, care era şi intermediar al şpăgii, dar care avea rolul de „a păcăli” sistemul informatic astfel încât dosarele să ajungă la completul de judecată corupt.

Totul a început în noiembrie 2012, atunci când Angela Cîrlan şi Marius-Leon Neagu, cunoscuţi ai Vioricăi Dinu, au pretins de la mai mulţi membri ai lumii interlope suma de 60.000 de euro. Banii trebuiau să ajungă la judecătoare. În schimb, aceasta trebuia să determine mai mulţi colegi să dea sentinţe favorabile.

În decembrie 2012, după monitorizarea acesteia, procurori DNA au descoperit că Viorica Dinu ar fi primit aproximativ 50.000 de euro pentru a influenţa, cu ajutorul Antonelei Costache, sentinţele în trei dosare penale. În ianuarie 2013 a fost descoperit cel deal treilea membru al reţelei, grefierul Sorin Vasilescu.

Violeta Fotache, Ionel Stoica, EVZ

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie