BCR scumpeste comisioanele la conturile curente si la retragerile de numerar

 

comision-contDupă ce anul trecut BCR a introdus noile pachete de cont curent la costuri de administrare mai mari decât cele anterioare, banca extinde aceeaşi politică de preţuri şi la clienţii existenţi. Pentru cea mai ieftină opţiune de pachet, comisionul de administrare creşte de la 3,5 la 4,5 lei, iar retragerile de numerar de la bancomat şi ghişee sunt mai scumpe.

BCR, cea mai mare bancă din sistem, şi-a notificat clienţii că va schimba sistemul de comisioane începând cu 27 aprilie. Cei care nu sunt mulţumiţi de noua structură de costuri sunt invitaţi să denunţe gratuit contractul cu BCR până pe 26 aprilie.

Ce se se schimbă

Comisionul de administrare pentru pachetul de bază de cont curent (ClasiCont) creşte de la 3,5 la 4,5 lei/lună. Pentru cei care au devenit clienţi BCR după octombrie 2012, comisionul de administrare era deja de 4,5 lei/lună, iar din 27 aprilie această măsură se va aplica tuturor clienţilor.

Comisionul de retragere numerar de la ATM BCR şi ale grupului Erste creşte de la 0,2% din suma retrasă, minimum 0,2 lei la 0,25% din suma retrasă, minimum 0,5 lei pentru cardurile de debit Maestro şi Visa. Practic, pentru orice retragere mai mică sau echivalentă cu 200 de lei, clientul va plăti un comision de 50 de bani (faţă de un prag de 100 de lei până la care se aplica suma fixă de 20 de bani până acum), astfel că retragerile mici şi dese aduc mai mulţi bani băncii şi lasă mai puţin clienţilor. De reţinut că plăţile cu cardul nu poartă niciun comision pentru deţinător.

Mihai Banita, Economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie