Traian Basescu vrea hub regional pentru operatiuni la Marea Neagra

 

platforma-petrol-marea-neagraPreşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, miercuri, cu o delegaţie a companiilor ExxonMobil şi OMV-Petrom, care l-au informat despre proiectele de viitor în privinţa rezervelor de hidrocarburi din Marea Neagră, şeful statului propunând ca România să devină hub regional pentru operaţiuni zonale.

Delegaţia consorţiului a fost condusă de vicepreşedintele executiv al ExxonMobil Exploration Company, Johnny L. Hall, şi de CEO-ul Petrom, Mariana Gheorghe.

„Având în vedere proiectele pe care ExxonMobil şi OMV le vor dezvolta în zona Mării Negre, domnul preşedinte Traian Băsescu i-a propus domnului Johnny L. Hall să ia în considerare ca România să devină un hub regional pentru operaţiunie ExxonMobil şi OMV – Petrom în zona Mării Negre”, menţionează un comunicat de presă transmis de Administraţia Prezidenţială.

În cadrul întrevederii, preşedintele Băsescu a fost informat cu privire la stadiul proiectelor şi planurile de viitor ale celor două companii în cadrul consorţiului pe care acestea l-au format în vederea desfăşurării în comun a lucrărilor de explorare offshore a rezervelor de hidrocarburi de la Marea Neagră.

În acelaşi timp, reprezentanţii cele două companii au vorbit despre importanţa acordată proiectului din blocul Neptun şi şi-au exprimat încrederea că vor obţine rezultate cât mai bune în urma lucrărilor desfăşurate, mai menţionează comunicatul.

Marius Fratila, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie