462 milioane euro este profitul net al OMV Petrom în primul semestru, nivel istoric pentru producatorul de combustibili

 

Companiile au început sa îsi prezinte rezultatele financiare din primul semestru, o veste foarte buna venind de la OMV Petrom, care a reusit un nou nivel istoric al profitului.

Mariana Gheorghe

OMV Petrom, cea mai mare companie din România, a înregistrat, în primul semestru, un profit net de 2,02 miliarde lei, în crestere cu 16% fata de primele sase luni din 2011. Câstigul este surprinzator, mai ales dupa ce al doilea trimestru a consemnat un profit net în scadere cu 29%, pâna la 643 milioane lei. Vânzarile companiei din primul semestru s-au situat la 12,2 miliarde lei, în urcare cu 19%.
În trimestrul al doilea, rezultatele au fost influentate, în special, de mediul mai putin favorabil al pretului la titei, pretul mediu al titeiului Ural ajungând la 106,71 dolari pe baril, cu 7% sub nivelul din trimestrul al doilea din 2011. Pretul mediu realizat la titei a scazut cu 3%, la 92,50 dolari pe baril, reflectând pierderile mai scazute rezultate din efectul instrumentelor de acoperire a riscului“, se arata în comunicatul companiei.
Evolutia buna din acest an a companiei este vizibila si în cotatie, care a urcat cu peste 30% în 2012, în ciuda perioadei negative prin care a trecut piata de capital în ultimele luni.

462 milioane euro este profitul net al OMV Petrom în primul semestru, nivel istoric pentru producatorul de combustibili

În primul semestru, am înregistrat o performanta financiara îmbunatatita datorita pretului marginal mai mare la titei si a cursului de schimb.”Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom

Aurel Dragan, Capital.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie