Salariatii concediati au dreptul sa conteste decizia in termen de 30 de zile de la comunicarea ei

 

concediereSalariaţii concediaţi au dreptul să conteste decizia angajatorului în termen de 30 zile calendaristice de la momentul comunicării deciziei de concediere. Cabinetul de avocatură Leonte Oana Mădălina vă oferă răspunsul la întrebarea „Cum se contestă decizia de concediere?”. Potrivit legislaţiei în vigoare, conflictele de muncă se judecă mult mai repede, în regim de urgenţă (termen de max 15 zile) de către Tribunalul în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul contestatorul. În practică termenele de judecată sunt mai lungi datorită numărului mare de dosare aflat pe rolul instanţelor.

Sarcina probei revine angajatorului şi nu salariatului, care trebuie să depună dovezile necesare în susţinerea legalităţii şi temeiniciei deciziei de concediere până la prima zi de înfăţişare. Însă, chiar şi angajaţii concediaţi pot cere administrarea unor probe pentru a dovedi nelegalitatea deciziei de concediere.  Aici aflaţi mai multe detalii despre decizia de concediere.

Conform art.289 din Codul muncii hotărârile pronunţate de instanţă judecătorească „sunt definitive şi executorii de drept”.

Realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie