Biserica Ortodoxa Romana vrea introducerea in Constitutie a „unor articole care sa faca referire la numele lui Dumnezeu”

 

bisericaBiserica Ortodoxă Română cere ca numele lui Dumnezeu să apară în viitoarea Constituţie. Iniţiativa aparţine Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, ce a avut loc la începutul lunii martie. De asemenea, conducerea Bisercii cere garantarea orei de religie prin Constituţia ţării.

În ziua de 5 martie 2013, la Reşedinţa mitropolitană din Iaşi, a avut loc Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, sub îndrumarea Părintelui Mitropolit Teofan. Printre subiectele dezbătute a fost şi cel referitor la introducerea „unor articole care să facă referire la numele lui Dumnezeu”, în viitoarea Constituţie a României, alături de garantarea orelor de religie în şcoli.

Teologul Radu Pred a încercat să explice noile dorinţe ale BOR, vorbind despre o serie de discuţii avute la nivel european care au fost aduse pe plan local, datorită ocaziei pe care o oferă viitoarea schimbare a Constituţiei României.

RTV

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie