Traian Basescu: „Dincolo de lege, exista niste standarde cerute politicienilor europeni”

 

traian basescu 1Preşedintele Traian Băsescu consideră corectă, din punct de vedere legal, abordarea premierului Victor Ponta în cazul ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, dar nu şi din perspectiva standardelor europene.

„Eu sunt absolut de acord, din punct de vedere legal, cu ce spune premierul (despre ministrul Relu Fenechiu – n.r. ): ‘domne, încă nu l-a condamnat nimeni’. Din punct de vedere legal, abordarea este corectă. Din punct de vedere al standardelor europene, abordarea nu este corectă”, a afirmat preşedintele, într-o emisiune la Digi 24.

În context, Băsescu a spus că este o „mare scăpare” a înţelegerii termenilor şi vocabularului european. „Ce trebuie să înţeleagă politicienii la noi este că, dincolo de lege, există nişte standarde cerute politicienilor europeni”, a mai spus preşedintele.

Întrebat dacă România ar fi intrat în Schengen dacă nu era cazul ministrului Fenechiu, preşedintele a dat un răspuns negativ, menţionând că sunt „mai multe semne de întrebare”.

Marţi, în plenul Parlamentului, preşedintele a propus un ‘plan de acţiune’, pentru a avea succes în Consiliul JAI din decembrie, privind aderarea la Schengen, care cuprinde desemnarea, în cel mai scurt timp, a şefilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Parchetului General, dar şi îndepărtarea din Guvern a miniştrilor cu dosare penale în instanţă.

În replică, primul-ministru Victor Ponta a reafirmat că ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, va pleca din Guvern în ziua în care ”o primă instanţă” va stabili o vinovăţie a sa în urma acuzaţiilor DNA.

Economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie