Grupul Erste rascumpara actiunile la BCR ale angajatilor la un pret cu 31% mai mic decat in 2012

 

BCRGrupul austriac Erste a lansat o nouă ofertă adresată salariaţilor şi acţionarilor minoritari ai BCR, cu excepţia SIF-urilor, pentru achiziţia acţiunilor pe care aceştia le deţin la BCR, la un preţ de 0,75 lei/acţiune, cu 31% mai mic decât în urmă cu un an şi cu 63% mai mic decât cel plătit de austrieci în noiembrie 2006.

Acţionarii persoane fizice ai BCR mai deţin circa 21,1 milioane de acţiuni (0,13% din capitalul băncii), care la preţul actual din ofertă sunt evaluate la 15,8 milioane de lei (3,62 mil. euro).

Preţul de 0,75 lei/acţiune este cel mai mic pe care Erste îl oferă minoritarilor BCR de la privatizare. În februarie 2012, austriecii le-au oferit un preţ de 1,09 lei/acţiune minoritarilor de la BCR într-o ofertă care viza un pachet de 0,36% din acţiuni. Ei au reuşit atunci să ia circa 0,22% din acţiuni după ce au prelungit oferta de două ori, până la finalul lunii mai. În septembrie, Erste le-a mai făcut o ofertă salaria­ţilor la un preţ de 0,92 lei/acţiune, dar nu au reuşit să strângă decât un pachet nesemnificativ de 0,01% din acţiuni.

Andrei Chirileasa, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie