Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor va anula 3000 de certificate de revolutionar

 

steag-romaniaSecretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR) a anunţat, printr-un comunicat, că va anula aproape 3.000 de certificate de revoluţionar, printre cei vizaţi fiind fostele cadre militare, persoanele care la Revoluţie aveau sub 14 ani şi foştii colaboratori ai Securităţii.

Revoluţionarii s-au bucurat, vreme de 22 de ani, de nenumărate privilegii din partea statului, deşi marea lor majoritate nu erau decât impostori care, în decembrie ‘89, căscaseră gură pe străzi sau nici măcar nu ieşiseră din casă. Revoluţia a fost o afacere pentru că cei care au ştiut să profite de pe urma ei au beneficiat de indemnizaţii grase, terenuri, case, maşini, scutiri de impozite, concedii gratuite, transport gratuit, credite preferenţiale. Un calcul făcut de „Adevărul” în urmă cu un an şi jumătate arăta că statul a cheluit, în ultimele două decenii, peste două miliarde de euro pentru a susţine privilegiile revoluţionarilor!

În ultimii ani, forţate şi de criza financiară, autorităţile au început să fie ceva mai exigente cu revoluţionarii. A fost mai întâi decizia luată de Guvernul Boc în decembrie 2011, prin care indemnizaţiile luptătorilor remarcaţi (marea masă a revoluţionarilor) au fost suspendate pe parcursul lui 2012. La finele anului trecut, premierul Victor Ponta a prelungit suspendarea indemnizaţiilor şi pentru 2013.

Mihai Voinea, Adevarul

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie