Mircea Liviu Jitea este suspectat ca ar fi liderul unei retele de contrabanda cu alcool

 

vinexportPeste 16.000 de litri de alcool, un miliard de lei vechi, mai multe butoaie cu vin, instalaţii artizanale de fabricat băuturi alcoolice, dar şi evidenţe contabile duble au fost depistate de poliţişti, la locuinţele şi sediile unor firme, în urma percheziţiilor efectuate vineri, în judeţele Vrancea, Galaţi şi Brăila, în dosarul comerţului ilegal cu alcool în care este implicat şi omul de afaceri Mircea Liviu Jîtea, precizează Poliţia Română într-un comunicat remis sâmbătă AGERPRES. Prejudiciul este de peste 8.000.000 de euro.

„De asemenea, au fost ridicate, în vederea confiscării ori instituirii măsurilor asiguratorii de către procurori, un kg. de bijuterii din aur, ceasuri de lux, două camioane şi şase autoturisme de lux”, se arată în comunicatul IGPR.

Totodată, poliţiştii au depistat în flagrant delict o cisternă pentru lapte, la ieşirea din sediul unei societăţi comerciale, care transporta peste 2.000 de litri de alcool, fără documente legale.

Potrivit surselor citate, 18 persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT.

„75 de persoane au fost conduse pentru audieri, cercetările în cauză fiind efectuate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, deţinerea în afara unui antrepozit fiscal şi comercializarea ilicită de produse accizabile în formă continuată, amplasarea înaintea contoarelor a unor canele sau robinete prin care se pot extrage cantităţi de alcool sau distilate necontorizate şi evaziune fiscală în formă continuată”, precizează Poliţia Română.

În urma investigaţiilor a rezultat că, în luna iulie 2011, 15 persoane au constituit un grup infracţional organizat în scopul obţinerii de importante foloase materiale din producerea unor cantităţi de alcool neevidenţiate şi comercializarea acestora, prin eludarea dispoziţiilor fiscale privind producerea, deţinerea şi marcajul produselor accizabile.

Liderul grupării, omul de afaceri Mircea Liviu Jîtea, cunoscut om de afaceri prezent în Top 300, în calitate de administrator la două societăţi comerciale din Focşani, este suspectat că a participat în mod direct la deţinerea a importante cantităţi de alcool în afara unui antrepozit fiscal, într-un spaţiu special amenajat în incinta uneia dintre firmele pe care le administra şi că i-a ajutat pe alţi membri ai grupului la săvârşirea aceleiaşi fapte.

Agerpres

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie