Delhaize, detinatorul Mega Image, vrea sa mai deschida inca 150 de magazine in 2013

 

Mega ImageGrupul belgian Delhaize, care deţine reţeaua de magazine Mega Image, are în plan pentru acest an accelerarea creşterii în România, Serbia, Bulgaria şi Indonezia, state în care urmează să deschidă 150 de supermarketuri noi, potrivit datelor companiei, scrie Mediafax.

Anul trecut, Delhaize a inaugurat în cele patru state 103 magazine noi, România beneficiind de cele mai multe deschideri, respectiv 88.
România ocupă primul loc la nivelul grupului în ceea ce priveşte extinderea reţelei, fiind urmată de Belgia, cu un plus de 19 magazine, Grecia – 17, Indonezia – 14, Albania – 5, Muntenegru – 2 şi Bulgaria – 1. În acelaşi timp, Delhaize a închis 97 de magazine în SUA şi câte trei în Serbia şi Bosnia şi Herţegovina.

Astfel, la finele anului trecut, Delhaize avea cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, de 193 magazine, din care 132 sub marca Mega Image şi 61 Shop&Go.

Pe parcursul anului 2012, Delhaize Group a intrat în mai multe acorduri în Belgia şi România, care au dus la achiziţii de cinci milioane de euro, din care trei milioane de euro numai în ultimul trimestru. Potrivit presei locale, în ianuarie anul acesta, cinci din cele 20 de magazine ale reţelei Luca din Braşov au intrat în portofoliul Mega Image.

Curierul National

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie