Absorbtia fondurilor europene in Romania trebuie sa creasca pana la 50%

 

Fonduri europene2Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a explicat, vineri seară, în cadrul emisiunii ”Interviurile lui Ion Cristoiu”, de pe B1 TV, cum se absorb fondurile europene și cum se pot risipi bani din aceste direcții.

”Anul trecut, în decembrie, erau 12% absorbția, circa 4 și ceva miliarde de euro. O parte prefinanțări și o parte plăți. Sunt multe proiecte care nu sunt vizibile, e vorba de infrastructură, de rețele de canalizare. Este un risc, sunt state precum Portugalia și Ungaria care, chiar dacă au absorbit o foarte mulți bani europeni, au și pus banii pe proiecte care nu se justifică, care nu sunt durabile, care nu se pot susține pe mai departe, care nu au o valoare adevărată în economie, pentru care Comisia va aplica corecții financiar”, a explicat ministrul, care a spus că România trebuie să ajungă la o absorbție de 50% a fondurilor.

Teodorovici a vorbit și despre POSDR, spunând că a fost creat din start pe un sistem ambiguu. La POSDRU, fiind un program foarte complex, cu foarte mulți beneficiari, cu mii, și poate făcut de la început nu foarte clar, și ca sistem și ca condiții de implementare, a creat un astfel de sistem cam ambiguu.

B1.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie