Liviu Jîtea, actionar majoritar la Vinexport SA, audiat de DIICOT sub acuzatia de contrabanda cu alcool

 

vinexportAproape 60 de percheziţii la contrabandiştii cu alcool au loc, vineri dimineaţa, în judeţele Vrancea, Gala?i şi Brăila. Reţeaua vizată de procurori şi poliţişti este condusă de unul dintre milionarii României, omul de afaceri Liviu Jîtea, cel mai bogat om de afaceri din Vrancea. Jîtea a fost ridicat de procurori şi dus la audieri.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi, efectuează 59 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Vrancea, Galati şi Brăila, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 15 persoane, specializat în săvârşirea de infracţiuni în materia  comerţului ilegal cu produse accizabile – alcool, informează DIICOT.

Potrivit procurorilor, sub coordonarea liderului grupării,  Jîtea Mircea Liviu, învinuiţii au obţinut beneficii financiare substanţiale din producerea unor mari cantităţi de alcool şi comercializarea acestora cu eludarea dispoziţiilor legale privind producerea, deţinerea şi marcajul produselor accizabile.

Astfel, în cadrul activităţii unei societăţi comerciale de profil din municipiul Focşani,  membrii grupării au procedat la amplasarea, înaintea contoarelor  liniei tehnologice de producţie de alcool dublu rafinat, a unor instalaţii neautorizate  şi au extras în această modalitate  peste 800.000 de litri de alcool, fără evidenţierea în contabilitatea societăţii a operaţiunilor comerciale aferente cantităţilor de alcool necontorizate.

Liviu Jîtea este cel mai bogat om de afaceri din Vrancea şi apare în Top 300 milionari, cu o avere estimată la 56-58 de milioane de euro.

Iulian Tudor, RTV

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie