Nivelul coruptiei si regulile comerciale, principalele informatii pe care le cer investitorii straini interesati de Romania

 

Business„Despre reguli le spun că sunt primitive, dar acceptabile, iar despre corupţie că încă mai există, dar este în scădere. Nu pot nici să mint, dar nu vreau nici să-i sperii”, a afirmat Schwartz la o întâlnire cu jurnaliştii., a declarat Dan Schwartz, managing partner al firmei de consultanţă RSM Scot.

„Investitorii interesaţi de România cer informaţii despre regulile comerciale şi despre corupţie în primul rând. Despre reguli le spun că sunt primitive, dar acceptabile, iar despre corupţie că încă mai există, dar este în scădere. Nu pot nici să mint, dar nu vreau nici să-i sperii”, a afirmat Schwartz la o întâlnire cu jurnaliştii.

El a precizat că întrebarea legată de corupţie are şi o nuanţă indirectă, privind evaziunea fiscală, reiterând ideea că evaziunea reprezintă o problemă majoră pentru investitorii corecţi, întrucât generază competiţie neloială.

Investitorii mai sunt interesaţi de modalităţile de raportare contabilă şi de costurile muncii din România atunci când studiază oportunităţile. Aceştia sunt atraşi de România datorită dimensiunii ţării şi poziţiei geografice.

Schwartz a spus că în vara anului trecut, când situaţia politică a fost foarte tensionată, a apărut un moment de blocaj la nivelul investitorilor, care şi-au amânat planurile pentru a vedea ce se întâmplă. Ulterior au apărut semnale pozitive din partea investitorilor.

Raluca Ghinea, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie