Done Maria si Gheorghe Doina, notari publici din Constanta, trimise in judecata pentru fals in acte

 

11844419-old-book-and-gavelProcurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul teritorial Constanţa au dispus, marţi, trimiterea în judecată a patru persoane, printre care doi notari publici, implicaţi în revendicarea în mod fraudulos a unor terenuri intravilane şi extravilane de pe litoral, evaluate la zeci de milioane de euro.

Inculpaţii sunt acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni, printre care fals, uz de fals, tentativă de înşelăciune, mărturie mincinoasă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, inculpatul Ştefanco Răzvan a formulat în 2008 la Arhivele Naţionale – Serviciul judeţean Constanţa trei cereri prin care a solicitat emiterea unor extrase, declarând în mod mincinos că este strănepotul a două persoane decedate, care au fost proprietarii unor suprafeţe de teren de aproximativ 1.300 de hectare, situate în localităţile Agigea, Eforie şi Mangalia.

„Pentru a obţine înscrisuri din care să rezulte, în mod eronat, că există o legătură de rudenie cu proprietarii terenurilor şi că, implicit, îi poate moşteni, pe baza unor înscrisuri false, inculpatul Ştefanco Răzvan a obţinut două certificate de moştenitor emise în fals, în numele tatălui său, de notarul public Done Maria, care a fost în eroare cu privire la informaţiile declarate de inculpat. În cadrul acestei proceduri succesorale, inculpata Gheorghe Silviea a dat declaraţii mincinoase în faţa notarului public, pentru a-l susţine pe Ştefanco Răzvan”, conform precizărilor făcute de procurorii anticorupţie printr-un comunicat remis presei.

În aprilie 2011, Ştefanco Răzvan a depus pe rolul Tribunalului Constanţa trei acţiuni civile, în contradictoriu cu autorităţile locale din Agigea, Eforie şi Mangalia, prin care a revendicat dreptul de proprietate a terenurilor susţinând, în mod mincinos, că el este moştenitorul.

În august 2011, bărbatul i-a cedat inculpatei Gheorghe Silviea o jumătate din pretinsele sale drepturi succesorale şi, pe cale de consecinţă, femeia a solicitat introducerea sa ca reclamant în procesele de revendicare.

Unul dintre cele trei procese de revendicare a fost soluţionat definitiv şi irevocabil prin respingerea cererii lui Ştefanco, celelalte două fiind în continuare pe rolul instanţelor.

Pe parcursul anilor 2009 şi 2011, inculpatele Done Maria şi Gheorghe Doina, ambele în calitate de notar public, au întocmit în fals şi au autentificat mai multe înscrisuri în care au consemnat, în mod eronat, că tatăl lui Ştefanco Răzvan l-ar fi împuternicit pe acesta să îl reprezinte în toate demersurile pentru revendicarea terenurilor.

Agerpres

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie