33 la suta dintre romani isi doresc independenta fata de angajator

 

Birou de mediatorO treime dintre românii care au participat la un studiu GfK se consideră capabili să-şi deschidă o afacere, motivaţi în principal de perspectiva obţinerii unor venituri suplimentare şi independenţa faţă de angajator, însă principalul obstacol invocat este lipsa capitalului pentru demarare, potrivit Mediafax.

„Aproape 80% dintre tinerii români sub 30 de ani au o atitudine pozitivă faţă de munca pe cont propriu, la fel ca şi în cazul celor cu diplomă universitară – 74%, cu studii medii – 63%, la persoane intervievate cu copii – 71%. Bărbaţii oferă o rată de acceptare mai ridicată a activităţilor independente (68%) în comparaţie cu femeile (63%)”, relevă studiul „Antreprenoriatul în România în 2012 şi spiritul antreprenorial în Europa”.

Studiul a fost realizat de compania de cercetare GfK Nurnberg (Germania) şi Centrul pentru antreprenoriat al Universităţii Ludwig Maximilian din Munchen, în 16 state europene – Austria, Danemarca, Franţa, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Spania, Elveţia, Turcia şi Ucraina, la iniţiativa Amway Europa.

REALITATEA.NET

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie