Serviciile medicale private si retalierii din segmentul bricolaj vor fi cei mai afectati de insolventa in 2013

 

insolventaTrei noi sectoare se vor confrunta anul acesta cu dificultăţi financiare, ceea ce va duce la mai multe insolvenţe în acest an, potrivit unei analize realizată de Casa de Insolvenţă Transilvania.

Astfel, serviciile medicale private, sectorul morăritului si al panificatiei si retailerii din segmentul bricolaj ar putea genera mai multe insolvente în 2013.

”În mod evident, nu există o solutie general valabilă pentru reechilibrarea acestor companii”, a declarat Rudolf Vizental, Managing Partner Casa de Insolventă Transilvania. ”Analiza si diagnosticul trebuie făcute de la caz la caz, însă, în mod cert, sansele de redresare sunt legate de momentul identificării problemei si al interventiei pentru remediere. Cu cât interventia este mai rapidă, cu atât sansele de redresare sunt mai mari. Dacă este idetificat în prima fază, dezechilibrul se poate remedia prin simple negocieri si esalonări, evitand insolventa. Într-o fază ulterioară, redresarea este posibilă printr-o reorganizare judiciară. Dar dacă problema este ignorată iar intervantia este amânată, există riscul de a  compromite posibilitătile de redresare, iar falimentul devine un scenariu probabil”, a completat el.

Andrada Ghira, Economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie