Angajatii disponibilizati de la Hidroelectrica nu au beneficiat de nicio compensatie financiara la concediere

 

HidroelectricaAdministratorul judiciar al Hidroelectrica a disponibilizat 151 de salariaţi în 16 ianuarie fără ca aceştia să beneficieze de nicio plată compensatorie din cele 48 de salarii brute prevăzute în contractul colectiv de muncă. Remus Borza, patronul Euro Insol spune că el ar fi avut o altă ofertă pentru ei, mult mai mică, dacă aceştia acceptau să-şi depună demisiile de bunăvoie. „Între 5 şi 12 salarii pentru fiecare. N-au vrut, le-am şi emis preavizele. Nu mi-e frică că ne vor acţiona în instanţă pentru că mai există şi bun simţ şi decenţă pe lumea asta”, a spus Borza.

Potrivit acestuia, toţi cei disponibilizaţi fac parte din personalul TESA al companiei. Salariul mediu în Hidroelectrica, publicat de Euro Insol anul trecut, este de 1.600 de euro.

Pe lângă concedieri, administratorul judiciar va mai pensiona alte 36 de persoane  iar până pe 30 iunie vor fi disponibilizate încă 500 de persoane din cele opt Hidroserv-uri controlate de Hidroelectrica, care au în total 2.500 de angajaţi.

Florin Cojocaru, Economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

1 comentariu

  1. marius spune:

    Bunul simt si decenta ar fi existat la cei de la Hidroelectrica daca si Remus Borza ar fi stiut ce inseamna asta.Dar fiindca el nu stie va trebui sa afle.Asa ca va fi dat in judecata de toti cei pe care i-a concediat, dupa criteriul,,asa am visat eu noaptea” si pun pariu ca dansul va fi cel care va pierde.

Adaugă părerea ta


 

Distribuie