Pierderile anuntate de Alro Slatina, au redus valoarea actiunilor companiei cu 10%

 

ALROBursa a deschis în scădere cu 0,42%, într-o piaţă unde acţiunile Alro Slatina (ALR) au coborât cu 10,42%, după ce producătorul de aluminiu a anunţat joi seară că anul trecut a înregistrat pierderi de 170 milioane lei, acesta fiind primul rezultat negativ raportat după privatizarea din 2002.

În primele 20 de minute de tranzacţionare de vineri au fost realizate 15 transferuri cu acţiunile Alro, în valoare de 16.000 de lei, iar preţul a coborât cu 10,42%, la 2,011 lei.

Compania a anunţat joi seară rezultatele financiare preliminate înregistrate anul trecut, care arată că cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est a consemnat pierderi de 170 milioane lei, faţă de un profit de 218 milioane lei în precedentul exerciţiu financiar. Pierderile au fost influenţate în principal de majorarea preţului energiei electrice pe care o cumpără. Costurile totale cu energia electrică au crescut cu 26%, de la 659 de milioane de lei la 831 de milioane de lei.

În primele minute ale şedinţei bursiere de vineri au fost realizate tranzacţii de sub un milion de lei, cu acţiuni emise de o treime din companiile listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale.

Stefan Musgociu, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie