Banca Raiffeisen Gammesfeld este singura din lume care functioneaza cu un singur angajat

 

peter-breiterPeter Breiter, în vârstă de 41 de ani, este un bancher neobişnuit. El este singurul angajat al băncii cooperatiste Raiffeisen Gammesfeld din Germania, una dintre cele mai mici zece instituţii de credit din ţară. Banca, situată în satul Gammesfeld, este singura din ţară care funcţionează un singur angajat, scrie Reuters.

Bonusurile, instrumentele financiare complicate şi tranzacţiile de multe milioane de euro nu sunt pentru Breiter. După ce în 2008 a plecat dintr-o bancă mare unde i se repeta zilnic să ”vândă, vândă, vândă”, el s-a întors în satul natal şi s-a angajat la banca cooperatistă Raiffeisen Gammesfeld. Breiter a spus că aceasta a fost cea mai inspirată decizie a lui.

Acum se consideră un bancher fericit. Dacă la început a fost nevoit să opereze toate tranzacţile de mână, folosindu-se doar de pix şi hârtie, acum el are un calculator. Într-o zi obişnuită Breitner furnizează bani cash pentru nevoile de zi cu zi ale celor 500 de locuitori din satul Gammesfeld şi acordă mici împrumuturi antreprenorilor locali.

Andreea Anghel, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie