Modificarea Constitutiei Romaniei. Vor fi introduse drepturi de a treia generatie

 

AlegereCoordonatorul Forumului Constitutional, Cristian Parvulescu, a explicat cateva dintre directiile in care se va face modificarea Constitutiei, precum si care sunt cateva dintre cele mai interesante propuneri care se vor discuta pentru includerea in viitoarea lege fundamentala.

Dezbaterile in Forumul Constitutional vor avea ca puncte de reper „teze politice” trimise de comisia parlamentara pentru modificarea Constitutiei pana pe 11 martie, insa multe alte propuneri vor veni chiar de la cei care participa la discutii, a spus Parvulescu pentru Ziare.com.

Un nou fel de drepturi

Una din cele mai importante discutii e cea despre introducerea in Constitutie a unor „drepturi de a treia generatie”, a mai precizat acesta. „Sunt doua tabere in ce priveste modificarea Constitutiei. In prima sunt minimalistii, cei care vor modificari reduse, referitoare la echilibrul constitutional.

In a doua sunt maximalistii – cei care vor o modificare larga (…)Putem vorbi de definirea drepturilor.

Avem drepturi de prima generatie – cele politice si civice, drepturi de a doua generatie – sociale. Drepturi de a treia generatie – cele de mediu, bioetica si asa mai departe”, a spus presedintele Pro Democratia, care crede ca cele din ultima categorie sunt foarte importante, temandu-se totodata ca axa academica a Forumului Constitutional nu le va acorda suficienta importanta. Tot pentru discutarea acestei categorii de drepturi, Parvulescu vrea si implicarea masiva a organizatiilor feministe.

Lucian Lumezeanu, Ziare.com

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie