Rectorii vor putea fi in acelasi timp si parlamentari, dar si sefi de partid

 

ecaterina andronescuRectorii vor putea fi în acelaşi timp şi parlamentari, dar şi şefi de partid. Deputaţii au eliminat din lege incompatibilităţile prevăzute pentru rectori.

În fapt, parlamentarii au aprobat prevederile ordonanţei de urgenţă din decembrie 2012, dată de fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, în prezent rector al Universităţii Politehnice.

Prin actul normativ, dispar incompatibilităţile pentru persoanele care ocupă o funcţie de conducere sau de demnitate publică, care de acum  vor putea să fie în paralel şi rectori, cu excepţia membrilor Guvernului sau a secretarilor de stat care au obligaţia să se suspende din funcţia de rector. De asemenea, dispar incompatibilităţile pentru rectorii care vor putea deţine funcţii de conducere în cadrul unui partid politic.

„Deputaţii USL din comisia de învăţământ au dat undă verde politizării învăţământului. Ei au votat, în ordonanţa de urgenţă pe persoană fizică dată în ultimele zile de mandat de fostul ministru Ecaterina Andronescu, pentru eliminarea incompatibilităţilor prevăzute pentru rectori. Acest lucru înseamnă că doamna Andronescu şi-a atins obiectivul – deşi este parlamentar USL şi vicepreşedinte al PSD, poate acum conduce şi Universitatea Politehnică”, arată Raluca Turcan, membru în comisia de învăţământ.

Andreea Ofiteru, Gandul

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie