Termenul de aplicare a ordonantei care stabileste modul de concediere a angajatilor de stat a fost prelungit

 

varujan vosganianMinistrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat miercuri, după sedința de Guvern, că Ordonanța de Urgență care vizează concedierile de la companiile de stat este de fapt prelungirea unui termen dintr-un alt act normativ, și anume, Ordonanța nr. 116, din 21 decembrie 2006, care a fost actualizată în mai multe rânduri, inclusiv în 2009.

„În mare, textul este același și are în vedere faptul ca, în cazul concedierilor colective, salariații vor primi plăți compensatorii și indemnizație de somaj”, a spus Vosganian El a precizat ordonanța de urgență din 2009 avea ca termen de aplicare luna decembrie 2012, iar prin noua ordonanață, acesta s-a prelungit pana în 2018.

„Nici nu includ, nici nu exclud”, a afirmat Vosganian, intrebat daca Executivul are in vedere disponibilizari. El a mai spus ca OUG constituie „o forma de protectie, si nu de amenintare”.

Victor Ponta a răspuns la rândul său la solicitarea presei de a comenta informaţia MEDIAFAX conform căreia Guvernul va începe un program de concediere de angajaţi din 16 companii din sectorul energetic.

Realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie