Judecatorul Mircea Aron a comparat discursul lui Cristi Danilet cu personajul Alexandru Lapusneanu

 

Judecatorul Mircea Aron a comparat discursul „sensibil si patetic” al lui Cristi Danilet cu personajul Alexandru Lapusneanu, facând referire la celebra replica „Daca voi nu ma vreti, eu va vreau”.

Judecatorul Mircea Aron, Foto: rtv.net

Judecatorul Mircea Aron, Foto: rtv.net

Mircea Aron a spus ca discursul lui Cristi Danilet, care a cerut respingerea cererilor de revocare a sa din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) formulate de Adunarile Generale ale judecatorilor cu grad de judecatorii, demonstreaza ca este un om sensibil, ceea ce este normal la un judecator, însa considera ca acesta se apropie foarte de mult de personajul celebru al nuvelei „Alexandru Lapusneanul”, scrisa de Costache Negruzzi.

Judecatorul Mircea Aron a ridicat mai multe probleme ale CSM, scrie Mediafax, conducerea bicefala Alina Ghica si Oana Schmidt Haineala, referindu-se inclusiv la faptul ca au fost adusi oameni din afara sistemului, desi în opinia lui, erau suficienti soferi la Consiliu.

Aron s-a declarat lezat de cuvintele spuse de Livia Stanciu, presedinta instantei supreme, care i-a calificat pe unii membri ai CMS drept „farisei”. În acest context, Aron a spus ca a avut o revelatie biblica, în sensul ca parca era „Cina cea de taina si l-am vazut pe Iuda”.

La rândul sau, Livia Stanciu a spus ca întelege ca sunt si valente sentimentale în discursurile unor membri CSM, însa ar trebui ca problemele sa ramâna în interiorul sistemului, si nu externalizate. Livia Stanciu a adaugat ca în ultima perioada se vorbeste de doua tabere în CSM.

Ea a fost întrerupta de Mircea Aron, care a spus ca sunt patru tabere, el fiind singurul în cea de-a patra. El a continuat referindu-se la faptul ca patru vine de la „patrupezi”, facând aluzie la SMS-uri pe care le primea Bogdan Gabor legat de modul de a vota în Plenul CSM.

La ora transmiterii acestei stiri, discutiile privind deciziile adunarilor generale ale judecatorilor de revocare din CSM a lui Ghica si Danilet continua.

Judecatoriile Râmnicu Valcea, Buzau, Suceava, Botosani, Constanta, Slatina si Tribunalul Olt au suspendat marti dimineata sedintele de judecata, pâna cel târziu la ora 10.00, în semn de protest fata de mentinerea în functiile de membri ai CSM a judecatorilor Cristi Danilet si Alina Ghica. În Capitala, nicio instanta nu a suspendat sedintele de judecata.

La începutul sedintei Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentantii Asociatiei Magistratilor din România au cerut ca punctul de pe ordinea de zi privind revocarea judecatorilor Cristi Danilet si Alina Ghica sa fie discutat cu prioritate, solicitarea fiind admisa de presedintele CSM.

Astfel, sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii a început cu discutarea revocarii din functie a celor doi judecatori.

Primul care a prezentat un punct de vedere a fost Cristi Danilet, el sustinând în fata membrilor Plenului CSM ca procedura privind revocarea sa din functie s-a desfasurat cu încalcarea unor dispozitii legale, astfel ca nu poate fi decât respinsa solicitarea.

Alina Ghica si Cristi Danilet îsi depusesera candidaturile la functia de vicepresedinte al CSM în 4 ianuarie 2013 dupa alegerea Oanei Schmidt Haineala ca presedinte al Consiliului, ulterior împotriva lor adunarile generale ale judecatorilor de la curtile de apel si Judecatorii declansând proceduri de revocare din CSM, nemultumiti de prestatiile lor în CSM, dar si pentru ca, prin voturile lor, „au ajutat” ca un procuror sa devina sef al justitiei. În 23 ianuarie, cei doi judecatori si-au retras candidaturile la functia de vicepresedinte.

Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Râmnicu Vâlcea a declansat în 7 ianuarie procedura de revocare din CSM a judecatorului Cristi Danilet. Un demers similar a fost început în 10 ianuarie, la Curtea de Apel Cluj, pentru revocarea din functia de membru al CSM a Alinei Ghica, reprezentant al Curtilor de Apel în Consiliu.

Iulian Tudor, RomaniaTV

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie