Livia Stanciu, presedintele ÎCCJ, va judeca în continuare dosarul fostului senator Catalin Voicu

 
Livia Stanciu, Foto: Agerpres

Livia Stanciu, Foto: Agerpres

Presedintele Înaltei Curti de Casatie si Justitie Livia Stanciu va conduce în continuare Completul de 5 judecatori al ÎCCJ care judeca dosarul de coruptie al fostului senator Catalin Voicu, dupa ce un alt complet al instantei supreme a respins luni cererea de recuzare a acesteia.

Fostul senator Catalin Voicu a solicitat luni recuzarea presedintelui Completului de 5 judecatori al ÎCCJ, Livia Stanciu, pe motiv ca aceasta nu este obiectiva si si-a format o imagine defectuoasa despre el în legatura cu judecarea dosarului în care este acuzat de trafic de influenta.

Înalta Curte judeca recursul fostului senator Catalin Voicu la decizia prin care a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenta.

Magistratii ÎCCJ au decis pe 1 iunie 2012 condamnarea lui Catalin Voicu la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenta în procesul în care a fost judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fostul judecator Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic.

Totodata, judecatorii instantei supreme i-au condamnat pe omul de afaceri Costel Casuneanu la patru ani de închisoare, cu eliberare conditionata sub supraveghere, pe un termen de încercare de sapte ani, pe fostul judecator al ÎCCJ Florin Costiniu la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenta si pe omul de afaceri Marius Locic la patru ani de închisoare cu suspendare pentru cumparare de influenta si trafic de influenta.

Judecatorii au decis schimbarea încadrarii juridice a lui Catalin Voicu si l-au condamnat pe acesta la cinci ani închisoare pentru savârsirea infractiunii de trafic de influenta (actul material constând în primirea de la inculpatul Marius Locic a sumei de 119.000 lei), la patru ani închisoare pentru savârsirea infractiunii de trafic de influenta si la un an si doua luni închisoare pentru savârsirea infractiunii de fals în înscrisuri sub semnatura privata în legatura cu fapte de coruptie.

Potrivit legii, instanta a contopit pedepsele aplicate lui Catalin Voicu si a dispus ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea, cea de cinci ani închisoare. Din aceasta perioada va fi dedusa durata arestarii preventive – de la 30 martie 2010 pâna la 18 iulie 2011.

Agerpres

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie