Datoriile statului catre companiile private vor fi purtatoare de dobanzi

 

facturaO directivă UE reduce termenele de plată ale statului către firme, începând de luna viitoare. Directiva europeană 2011/7/CE, emisă în urmă cu doi ani, obligă statul român să facă un efort uriaş, pentru a plăti facturi către firmele comerciale, altminteri va plăti penalităţi enorme.

„Nu se aplică retroactiv”

Potrivit economica.net, reglementarea, menită să vină în sprijinul mediului de afaceri, trasează noi termene de plată în tranzacţiile comerciale: 60 de zile în loc de 180, cum se întâmplă, spre exemplu, în cazul plăţilor către distribuitorii români de medicamente. În fapt, plata se face la 300 de zile. În conformitate cu noua directivă care intră în vigoare în 12 martie, guvernul va începe să plătească penalităţi după 60 de zile. Aplicarea directivei ar putea face ravagii în visteria statului. Ţara noastră are marele ghinion de a se afla printre statele care nu au cerut derogare de la termen.

În situaţia României se află şi Portugalia, Spania, Bulgaria sau Republica Cehă, care nu dispun de resurse pentru a se conforma directivei.

Andreea Ciulac, EVZ.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie